Uštimavanje bioenergetskog glazbala

kol 27, 2020

Energetska središta našeg suptilnog tijela pulsiraju i vibriraju u nama usklađujući pritom mikro i makro svemir. Da bismo pokrenuli tu pulsirajuću glazbu života moramo najprije uštimati vlastito bioenergetsko glazbalo. Tipke našeg glazbala protežu se u visinu u većoj mjeri nego u širinu tako da su naši glavni energetski tonovi okomito posloženi, a samo se suptilnije struje kreću u drugim smjerovima.

Na taj način stvaramo dva osnovna tona: niski, usredotočen na zemlju s kojim se usklađujemo putem svojega tijela i visoki svjesni, koji doživljavamo umom. Ono što svira je bioenergetska glazba koju najčešće doživljavamo kao svoju životnu silu. Ostvarivanje zdrave bioenergetske glazbe u cijelom tijelu ostvarujemo usklađenim meditativnim uzemljenjem i svjesnim prihvaćanjem odgovornosti za ono što nam se događa. Uzemljeni i stabilni tonovi bioenergetske struje odražavaju se u osjetu, osjećaju, djelovanju i čvrstoći materijalnog svijeta zbog kojih se osjećamo sigurno, živo i zaštićeno u vlastitom okruženju. Suprotno, svijest promatramo kroz nešto neuhvatljivo što nazivamo umom. Bioenergetska glazba uma stvara tonove našeg pamćenja, razumijevanja, naših snova i naših vjerovanja. Ta glazba organizira i percepciju naših osjetilnih informacija. Sve se vrti oko dva aktivna načela; svijesti i materije. Oba su neizmjerno važna.

Zato, kada se svijest odvoji od tijela, tonovi su neodređeni, sneni i prazni ali svijest je tada sposobna za velike promjene. A kada je svijest povezana s tijelom, tada je moguće uštimati bioenegetske centre i poboljšati protok energije kroz cijelo biće. Duhovno područje tako postaje opipljivo i učinkovito. Naša individualna uštimanost bioenergetskih centara omogućuje nam uključivanje ili čak stapanje s nelokanim umom. A bioenergetski centri postaju kanali koji primaju i odašilju signale različitih emocionalnih frekvencija. Tada smo kao radio koji uštimavamo na određenu frekvenciju neke stanice kako bi čuli glazbu i razumjeli sadržaj koji se emitira. »Glazba je, dakle, osjećaj, a ne zvuk.« Wallace Stevens (1979 – 1955., američki pjesnik). Ako emocionalna glazba naše duše nije usklađena unutar vlastitih bioenergetskih centara tada nismo u dosegu nelokalnih frekvencija makro uma. Uštimana emocionalna glazba naše duše otvara nas frekvencijama bezgraničnog makro svemira koji sudjeluje u oblikovanju nas ali i svijeta oko nas.

Ipak, moglo bi se reći kako se mi često osjećamo samosvojim pojedincima koji samostalno sviramo svoje životne role, a zapravo smo dio simfonijskog orkestra, ovisni o drugim sviračima i dirigentu. Ovisni smo i povezani. Međusobno smo isprepleteni kroz neuralne mreže i nevidljivu pulsirajuću i vibrirajuću frekvenciju osobnog bioenergetskog titranja. Može nas uznemiriti činjenica da naše misli i emocije nisu ograničene samo na naš um i tijelo. One zapravo putem vibracija našeg uma utječu na ljude oko nas, često bez našeg i njihovog znanja. Isto tako i njihove misli utječu na nas na podsvjesnoj ili nesvjesnoj razini. Prijašnja istraživanja dokazala su da se mozak sinkronizira s okruženjem u razmjeni informacija.

Ali, ako možemo otpustiti ograničenost svojeg lokalnog uma i lokalne stvarnosti kako bi svoju lokalnu frekvencijsku svijest uskladili s nelokalnom vibracijskom sviješću svemira, tada možemo mikro um povezati s makro umom. A tada, više nismo ograničeni svojim navikama, starim ograničenim uvjerenjima i uvjetovanim razmišljanjima pa više ne stvaramo istu, sadašnju vibracijsku stvarnost iz usvojenih iskustava naše prošlosti. Prestanete li se prepuštati određenom stihijskom ponašanju ili emociji dovoljno dugo i prekinete li obrazac korištenja stare staze neko vrijeme, te živčane veze će atrofirati i nestati. Gubitkom stare staze, gubi se i stari emocionalni obrazac ponašanja. Stvaranje novih neuralnih mreža, novih staza, zahtjeva vrijeme i ustrajnost kako bi se stvorila nova navika. A tada, usklađenost unutar sebe može stvarati novu glazbu i potaknuti nas na razmišljanje izvan okvira. Možemo opaziti mogućnosti za koje smo bili slijepi dok smo bili zarobljeni starim navikama u lokalnom umu. Rene Descartes ostavio nam je dobru izreku: »Nije dovoljno imati zdravi um; najvažnije je zdravo ga koristiti.«

Pitanje je kako se odvojiti od tih lokalnih bučnih frekvencija u sebi, kako uskladiti vlastite energetske centre i biti u harmoniji sa dobrim nelokalnim simfonijskim orkestrom? Imamo mogućnosti; možemo razmišljati svjesno, koristeći taj iznimni dar za usmjeravanje svojih misli, umjesto da nas nosi stvarnost. Zato, možemo moliti, meditirati, duboko disati ili putem energetske psihologije i tretmana ili nekih drugih načina možemo pristupiti alfa mostu i usmjeravati svijest u sadašnji trenutak. Svaki od ovih načina može nam pomoći prepoznati povezanost polja energije i informacije iako su one često oku nevidljive. Nije lako prihvatiti ono što ne vidimo i ne zapažamo svjesno ali to ne znači da bioenergetski val informacije ne postoji.

Bez obzira na sve, put osobnog razvoja je u vašim rukama, a ne u nečijim tuđim. Kako ćete iskorištavati vlastitu energiju, informacije, ideje i kakove ćete vještine usput usvajati, ovisi samo o vama. Čak vas i nepovoljne okolnosti mogu lansirati u visine, ako ste ovladali svojim umom. Bitno je um svjesno ispunjavati ljubavlju i svrhom, a ne sumnjom i strahom. Moguće je da vas umijeće prihvaćanja vodi da uskladite svoju volju s onime što se događa ili da ste volji preuzeti odgovornost za suprotno. U svako slučaju treba djelovati, kako je Seneka pisao: «Sudbina vodi voljne, a nevoljne vuče za sobom.« Ono što vam se događa lijek je koji priroda propisuje da biste postali bolji ljudi. A tada se bioenergetsko uštimavanje energetskih centara događa za vas, a ne protiv vas, čak i ako vam se ne čini tako. Moguće je stoga, da je istina: »Sva tragedija u svijetu, u pojedincu i u mnoštvu, potječe od nedostatka sklada. A sklad je najbolje davati tako što ćemo ga stvarati u vlastitom životu.« / Hazrat I. Khan/

Povećanjem osobne usklađenosti dajemo svoj doprinos ukupnoj usklađenosti koju stvaraju svi na ovom planetu koji su u sinkroniji s tim energijama. To je prirodno usklađivanje uštimanih bioenergetskih glazbala sa društvenim poljima i makro orkestrom pozitivne rezonantne frekvencije. Um koji je usklađen s beskonačnim, nelokalnim – makro umom, divno je mjesto za život. A ta usklađenost i materiju našeg tijela nosi prema zdravlju i dobrobiti. Oslobađa našu kreativnost. Naše obiteljske odnose i odnose sa zajednicom uvodi u stanje ljubavi, suosjećanja i radosti. Tako uštimanim bioenergetskim glazbalom ostvarujemo malen ali važan utjecaj na veliku harmoniju, a često nam se rasvijetli i područje čuda. Sve to kao takvo njeguje svijet prirode i utječe na psihosferu čitavog planeta.

»O, svijete, usklađen sam sa svakom notom tvoje velike harmonije. Meni ništa nije rano, ništa kasno, ako je tebi pravovremeno. O, Prirodo, sve što tvoje mijene daju za mene je plod.« /Marko Aurelije/