Pronalazak i obnavljanje vlastite bioenergije

svi 7, 20200 comments

Za održavanje psihofizičkog zdravlja neophodno je naučiti birati ono što ćemo misliti kako bi mijenjali vlastite emocije i bivali u zdravijim valnim frekvencijama. Veza između misli, emocija i frekvencija moždanih valova neophodna je kako bi pronašli izvor bioenergije unutar sebe.

Današnji suvremeni EEG uređaji registriraju pet osnovnih moždanih valova. U toku dana najčešće smo posvećeni vanjskom svijetu i nalazimo se u beta moždanim valovima (od 12 do 40 Hz) koji mogu biti niskih, srednjih i visokih frekvencija. Kada smo u opuštenom emocionalnom stanju i ne osjećamo nikakvu napetost ili prijetnju iz vanjskog svijeta nalazimo se u beta niskom rasponu. To može biti stanje u kojem smo dok čitamo, dok smo usredotočeni na razgovor s nekim ili smo na nekom predavanju. Beta srednjeg raspona je stanje kada situacija nije uobičajena i zbog nje se osjećamo uzbuđeno. U takvom stanju smo kada mi držimo predavanje, spremano se za ispit, prvi puta komuniciramo s nekim ili nešto slično tome. Srednje razine bete su potrebne za protok informacija i učinkovito razmišljanje i možemo ih smatrati dobrim stresom. Kada se nađemo u nenormalnoj situaciji i uznemireni smo hormonima stresa tada smo u beta visokom rasponu frekvencija. Moguće je da smo tada pod utjecajem stresnih emocija preživljavanja, uključujući gnjev, strah, patnju, tugu, uznemirenost, tjeskobu pa i depresiju. U takvim stanjima isključuje se područje mozga koje se bavi racionalnim razmišljanjem, odlučivanjem, pamćenjem i objektivnim procjenjivanjem. Ipak, i u takvim sanjima tijekom dana možemo imati trenutaka zaranjanja u moždane valove alfa frekvencije. U alfa stanju (od 8 do 12 Hz) smo kada smo opušteni, smireni, kreativni ili intuitivni. U alfi sanjarimo ili maštamo, ne razmišljamo, ne analiziramo i naša pozornost okrenuta je prema unutarnjem svijetu. Moždani valovi theta frekvencije (od 4 do 8 Hz) prisutni su kada tijelo tone u san, a naš um je još budan. Kada smo u stanjima duboke meditacije ili dubokog okrepljujućeg sna na frekvencijama smo thete. Delta (od 0 do 4 Hz) je frekvencija moždanih valova koja upućuje na ono što nazivamo nesvjesnim stanjem. To je najsporija frekvencija, a njene visoke amplitude prisutne su dok je mozak zaokupljen smirenim unutarnjim događanjima kao što je duboka meditacija i povezanost sa beskonačnim.

Najveći problemi zbog kojih nam je često otežana normalna komunikacija, meditacija, pa i iscjeljivanje je teškoća isključivanja iz beta visokog raspona i uključivanje u alfa i theta frekvencije moždanih valova. Iz istraživanja je vidljivo da je bitno isključiti se iz vanjskog svijeta i beta visokih valnih frekvencija kako bi se kroz svjesnost sadašnjeg trenutka okrenuli prema unutra, na alfa i theta valne frekvencije i pokrenuli vlastitu energiju iscjeljivanja. Tijekom intenzivnih iskustava iscjeljivanja na EEG-u često se opaža alfa i visoka amplituda theta valova. Theta je karakterističan moždani val tijekom seansi iscjeljivanja (Benor, 2004.). Kada jedna osoba iscjeljuje drugu, veliki theta valovi se najprije opažaju kod iscjelitelja, a potom kod onoga kog se iscjeljuje. Izmjena se često događa u trenutku kad iscjelitelj osjeti kako mu se ruke griju, hlade ili vibriraju – što na neki način možemo tumačiti kao subjektivan protok energije (Bengston, 2010). Velik broj istraživanja potvrđuju da u trenutku iscjeljivanja, iscjelitelj kroz bljeskove djeluje na frekvencijama od oko 8 Hz (u području alfa i theta valova), a nakon toga i klijent ulazi u istu frekvenciju i valno se usklađuje s iscjeliteljem. Zanimljivo je primijetiti, da je rezonantna frekvencija Schumannove šupljne 7,83 (Schumannova rezonancija), a frekvencija elektromagnetskih valova Zemlje također oko 8 Hz, kao i frekvencija alfa valova. Alfa valovi vibriraju Schumannovom šupljinom i na taj način ulaze u stanice preko potpornih živčanih stanica u mozgu (vjerojatno preko mikrotubula), preko živaca i živčanih ovojnica središnjeg, neurovegetativnog i perifernog živčanog sustava, preko krvi, vode, bjelančevina, tetiva i drugih stanica (Church, 2019.). Emocija je energija koja pokreče sva kretanju, a uzvišene emocije nošene su zdravijim frekvencijama nego emocije bolesti ili preživljavanja. Ono što se u trenutku ulaska u dobra emocionalna stanja ili iscjeljivanje događa u polju je balans ili prijenos bioenergije. Na neki način iscjelitelj manipulira s energijom klijenta kako bi ju uravnotežio. Energetska manipulacija je prijenos bioenergije s mjesta gdje je viša koncentracija na mjesta s nižom koncentracijom energije. Kako se taj fenomen točno odvija, teško je opisati. Ali danas postoje snažni i osjetljivi uređaji putem kojih je vidljivo kako se bioenergija u energetskom polju ili auri klijenta transformirala. Zdrava energija aure simetrična je, povezana i ima oblik jajeta. Ona je doslovno imunološki štit koji čuva tijelo, organe i stanice.

Prema znanstvenim istraživanjima bolest nastaje izvan tijela, najprije u području bioenergije (biopolja ili aure), a zatim slijedi promjena u materiji tijela. Iskusni iscjelitelji pa i svi ljudi koji se mogu sinkronizirati sa Schumannovom rezonantnom frekvencijom (oko 8 Hz) nalaze se u području alfa valova ili polju ljekovite frekvencije i u takvom stanju mogu sudjelovati u promjeni materije. Izgleda da je Schumannova rezonancija stabilan elektromagnetski val koji utječe na biološki oscilator u mozgu sisavaca (Starc, 2012.). Dakle, vaša misao je u području bioenergije i ako ju iz dana u dan ponavljate, vi stalno proživljavate iste emocije koje vas zadržavaju na istim frekvencijama. Frekvencije signaliziraju iste osjećaje koji pak potiču iste izbore zbog kojih upadate u iste stare navike i stvarate ista iskustva. A ista iskustva bude iste stare emocije. Zahvaljujući tom programiranom krugu vaše stanice neprestano su izložene istim frekvencijama stvarajući najprije bioenergetske, a kasnije i tjelesne nakupine ovisno o emocionalnim žarištima.

Stoga, kada molimo, meditiramo, primjenjujemo neku tehniku energetske psihologije ili radimo sa psihotrepeutom, bioterapeutom ili smo na nekoj drugoj terapiji iscjeljivanja, kada sami mijenjamo svoje misli i emocije, mi mijenjamo svoju svijest i svoju frekvenciju, mi tada mijenjamo bioenergiju u svom polju ili auri. Promjenom bioenergije u svom polju mi obnavljamo i mijenjamo sve, od kemije u svojim stanicama do promjene cjelokupnog načina života. Iz svega navedenog može se zaključiti, mi odlučujemo hoćemo li birati što ćemo misliti, kako ćemo se osjećati i kako ćemo djelovati jer ovisno o tome ćemo vibrirati. Izborom zdravog emocionalnog stanja i bivanja u ljekovitoj frekvenciji možemo održavati dobar protok bioenergije unutar polja. Protok u bioenergetskom polju (auri) je zdravlje, transformacija, iscjeljenje ili obnavljanje stalnog izvora vlastite energije koja nam je toliko potrebna kako bismo svrhovito i smisleno živjeli.

»Pazi na ono što misliš jer to što misliš ujedno i radiš, a to što radiš postaje tvoja navika i tvoje navike oblikuju tvoj karakter i tvoj karakter je tvoja sudbina! Dakle, sami si stvaramo svoju sudbinu!« /Talmud (5 – 2. st. pr. n.e.) zbirka staro vjerskih religiozno-dogmatičkih knjiga/