Energetska transformacija

„Energija je valuta u kojoj se obavljaju sve transakcije u prirodi.“ (James Oschman, biolog) Možemo li ne izabrati energiju i ne predati se njezinu putu i moći? Nemamo izbora, sve je energija. Ako želimo prihvatiti znanja da energija organizira materiju i da je energija suptilni dio svake stanice, jasno je da se, ovisno o energiji, svaka transakcija pokreće ili zaustavlja.

Einstein je zapisao: „Ono što nazivamo materijom zapravo je energija čija je vibracija toliko snažna kako bi je bilo moguće opaziti osjetilima. Materija ne postoji.“

Možemo izabrati ostati materijalisti. Zbog čega se možemo suočiti s neravnotežom u svom životu, emocionalnom nestabilnošću ili bolestima u tijelu. Možemo tražiti materijalna rješenja kao što su tablete, kirurški zahvati ili droge kako bismo se osjećali bolje.

Ili možemo izabrati energiju i predati se njezinom putu i moći. Promjenom energije mijenjamo materiju i probleme rješavamo na razini uzroka, a ne na razini posljedice. Kada se odmaknemo od materije možemo opaziti inteligentna svojstva energije koja nisu lokalna. A nelokalne karakteristike energije otvaraju mogućnosti u polju beskonačne inteligencije. Usklađivanje s tim univerzalnim nelokalnim poljem daje nam neograničene mogućnosti.

Kao što se lavina pokrene od jednog kamenčića, tako se i naši tjelesni problemi pokreću od oku nevidljivih energetskih čvorića kao što su:

‒ emocionalna tupost i osjećajna neosjetljivost

‒ psihosomatska osjetljivost (glavobolja, želučana kiselina, panika)

‒ smetenost i razdražljivost

‒ neprekidni umor i tromost

‒ nemogućnost slušanja (ništa ne dopire do nas, „gluhi“ smo)

‒ neprisutnost u sadašnjem trenutku (kao da smo u svom filmu)

‒ skrivanje lošeg osjećaja u vlastitoj koži

‒ strah od komuniciranja samih sa sobom

‒ nemogućnost dobre komunikacije s okolinom

‒ vječna žurba bez stizanja ikuda.

Uspostavom energetskog balansa osjećamo se emocionalno stabilno, tjelesno smo puni energije, snažni i zdravi. Željni smo novih mogućnosti te se s uzbuđenjem strastveno prihvaćamo ostvarenja postavljenih ciljeva. Stoga dozvolimo energiji da ona pronađe najbolju pukotinu oslobađajući nas različitih, često nesvjesnih blokada.